De 7 gezondheidsvoordelen van Ivan Chai

Ivan’s Herbs heeft als missie om op feiten gebaseerde, effectieve en eenvoudige recepten met kruiden te bieden voor jouw gezondheidsproblemen. Het informeren en onderwijzen van de voordelen van Ivan Chai is gebaseerd op hedendaagse wetenschappelijke artikelen en voelt als een tweede natuur voor ons.

Hieronder een overzicht van de 7 gezondheidsvoordelen van Ivan Chai:

 1. Immuniteit
 2. Een van nature Krachtige ontstekingsremmer
 3. Verbetert de slaap en vermindert Angst, stress en burnout klachten
 4. Antioxiderede werking en versterkt de anti-tumoractiviteit
 5. Verzorgt de gezondheid van prostaat en urinewegen
 6. Verzorgt het spijsverteringsstelsel
 7. Vermindert de kans op diabetes en depressie

 

Onze pijlers zijn gericht op het verzorgen van lichaam en geest. Preventie speelt een grotere rol dan bestrijding. De oorzaak wordt aangepakt in plaats van het gevolg. Kleine veranderingen in alledaagse routines kunnen op korte dan wel lange termijn winst opleveren voor de gehele samenleving. Kortom, Ivan Chai is de natuurlijke oplossing als alternatief op de farmaceutische behandelmethoden om gezondheidsproblemen aan te pakken. 

Graag willen we benadrukken dat gezondheidsproblemen complex, pijnlijk en beangstigend kunnen zijn. Het menselijk lichaam is een intelligent systeem in staat tot zelfregulatie en genezing, waarbij hulp van buiten mag worden omarmt. Hieronder de statistieken en wetenschappelijke onderbouwing van de 7 gezondheidsvoordelen.

 

1) Immuniteit

1.1 Infecties

Iedereen heeft last van schimmels (o.a. oraal of vaginaal). Een overtollige hoeveelheid aan schimmels kan door gebruik van farmaceutische medicijnen waaronder Antibiotica, Anticonceptiepil en Maagzuurremmers, worden versterkt (13,13.1). Circa 1.600.000 vrouwen gebruikt de anticonceptiepil (13.2). Zo'n 2.000.000 mensen gebruiken regelmatig een maagzuurremmer (13.3). Antibiotica spant de kroon, dit farmaceutische medicijn gaat circa 4.000.000 keer over de toonbank voor alleen al oraal gebruik (13.4).

Hiernaast zijn de risicofactoren die de kans op een overtollige hoeveelheid aan gist, bacteriën en schimmels vergroot roken, een kunstgebit en diabetes (13.5).

1.2 Verkoudheid en griep

Het ziekteverzuim heeft de afgelopen jaren nog nooit zo hoog gelegen. Begin 2018 heeft de langdurige griepepidemie gezorgd voor het hoogste niveau ziekteverzuim van de afgelopen 10 jaar. Met name in de gezondheidszorg met een ziekteverzuimpercentage van 6,5% lag het verzuim aanzienlijk hoger (13.6). Tijdens de wintermaanden heeft het immuunsysteem moeite om zich te verdedigen tegen ziektekiemen. Het gebruik van farmaceutische medicijnen kan van grote invloed zijn op de gevoeligheid voor griep en andere infecties. Wanneer de griep vervolgens toeslaat wordt het aanbevolen om bijvoorbeeld paracetamol te nemen om de symptomen te bestrijden (13.7). De oorzaak wordt hierbij niet aangepakt. 

Ivan Chai versterkt de Immuniteit: 

 • De antimicrobiële eigenschappen van Ivan Chai zijn goed bestudeerd, waaruit blijkt dat het gist, bacteriën en schimmels verhinderd (2,1). Vanwege deze schimmelwerende eigenschappen helpt het tegen overgroei van gist in het spijsverteringsstelsel. Een gezond spijsverteringssysteem betekent een betere opname van voedingsstoffen, wat leidt tot een versterkt immuunsysteem. Door het versterken van het immuunsysteem wordt de kans op infecties, verkoudheid en griep vele malen verminderd.

 

2) Krachtige Ontstekingsremmer

2.1 Darmontsteking

Meer dan 55.000 mensen hebben last van een chronische ontsteking aan de darmwand (14). In de medische wereld staat deze vorm van ontsteking ook wel bekend als 'Enteritis' (14.1). De meest voorkomende ontstekingen zijn virale- of bacteriële-, medicatie geïnduceerde-, alcohol- of drugs gerelateerde darmontstekingen, of zijn een gevolg van een slechte doorbloeding (14.2) door bijvoorbeeld te lang stil zitten.

2.2 Zwak immuunsysteem door Farmaceutische Medicijnen of Chemotherapie

Bij een tekort aan witte bloedcellen verzwakt het immuunsysteem (14.3). Farmaceutische medicijnen en chemotherapie hebben als bijwerking het doden van witte bloedcellen. Deze witte bloedcellen spelen een belangrijke rol in het afweersysteem (14.4,14.5). Van de 800.000 mensen die kanker overleefden, ondervindt daarvan het grootste deel nog steeds de gevolgen in het dagelijkse leven (14.6).

2.3 Wazige geest of slecht zicht door Farmaceutische Medicijnen of Drugs

Bij de inname van farmaceutische medicijnen of drugs, zoals Cocaïne, XTC, Cannabis, Speed, Paddo's, Truffels en LSD, kunnen bijwerkingen optreden met een wazige geest of slecht zicht tot gevolg (14.7). De juiste doses aan werkzame stoffen in farmaceutische medicatie wat gelijkmatige naar de hersenen kan worden getransporteerd, is nog niet optimaal ontdekt. Zorgvuldigheid is bij meerdere geneesmiddelen geboden, gezien de mogelijke neveneffecten op de ogen als uitdroging, verhoogde gevoeligheid voor licht, troebel zicht, verandering van de ruimtelijke waarneming of moeilijkheden bij de overgang van donker naar licht (14.8).

Het is voor professionele artsen een hele puzzel de juiste farmaceutische medicijnen en hoeveelheid te vinden (14.9). Volgens de meest ervaren GGZ-instelling, erkend door Zorgkaart Nederland, worden er ruim 1.000.000 pijnstillers ingenomen afkomstig uit de farmaceutische industrie (14.10,14.11). Er gaan jaarlijks 320.000.000 mensen onder het mes. 10% ervaart chronische pijn na ontslag uit een ziekenhuis. Uit onderzoek is gebleken dat patiënten te snel onnodig verslavende pijnstillers krijgen toegeschreven (14.12).

Hiernaast hebben de nawerkingen van verschillende soorten drugs, duizeligheid, wazig zien, misselijkheid en angst tot gevolg (14.13). Het aantal drugsgebruikers is lastig te identificeren. Afhankelijk van de definitie die we eraan geven zijn er naar schatting tussen de 1.000.000 tot 17.000.000 drugsgebruikers. XTC of MDMA zijn volgens de wet verboden. Circa 1.000.000 Nederlanders heeft wel eens XTC of MDMA gebruikt. Elke maand zitten er in Nederland 100.000 mensen aan de XTC of MDMA. 20% van de Nederlandse bevolking (2.800.000 miljoen mensen) heeft wel eens een joint gerookt. Circa 100.000 mensen snuiven maandelijks cocaïne (14.14). Drugsgebruik is vooral bij hoog opgeleiden populair (14.15,14.16,14.17).

De bijwerkingen van farmaceutische medicijnen en drugs hebben een wazige geest en slecht zicht tot gevolg.

Ivan Chai werkt als een Krachtige Ontstekingsremmer: 

 • Ivan Chai is een krachtige ontstekingsremmer (9,7,1,4). Het is bewezen effectief bij het voorkomen en onderdrukken van ontstekingen (6). Voor het verhelpen van de pijn wat gepaard gaat met ontstekingen zal men snel overstappen op farmaceutische medicijnen. Farmaceutische medicijnen hebben nare bijwerkingen tot gevolg waarmee symptomen worden bestrijdt in plaats van de oorzaak. Veel mensen zijn genoodzaakt over te stappen op deze farmaceutische medicijnen. De oorzaak zal moeten worden aangepakt in plaats van het gevolg. Hierdoor zal men minder snel gedwongen worden kennis te maken met de bijwerkingen, tenzij er bewust wordt gekozen kennis te maken met bepaalde middelen bij recreatief gebruik. Het voorkomen van ontstekingen middels Ivan Chai is een effectieve manier om veel gezondheidsproblemen te verhelpen, zoals uw blaas, darmen, een zwak immuunsysteem of een wazige geest.

 

3) Verbetert de Slaap en vermindert Angst, Stress & Burnout klachten 

3.1 Slaap

Volgens het CBS en ArboNed heeft ruim 20% tot 30% van de Nederlanders van 12 jaar of ouder naar eigen zeggen problemen met slapen. Dit percentage ligt hoger bij mensen met onregelmatige werktijden, namelijk tussen de 42% en 68%. Slaapproblemen komen echter het vaakst voor bij arbeidsongeschikten. Mensen worden belemmerd in hun functioneren en het verhoogt de kans op een slechtere gezondheid. Naar schatting kosten slaapproblemen de Nederlandse economie jaarlijks € 4.500.000.000, zeggende: vier miljard en vijf honderd miljoen euro (15,15.1). Hiernaast is algemeen bekend dat koffie drinken de nachtrust kan beïnvloeden. Dit komt door de cafeïne. Ongeveer 80% van de Nederlander drinkt koffie op zijn tijd (15.2,15.3).

 3.2 Angst

In 2018 waren er naar ruim 450.000 mensen onder behandeling bij een huisarts voor een angststoornis. Volgens onderzoek van verschillende psychiaters wordt het gevoel van angst versterkt door de toenemende mate van controle door het management en technologie in het dagelijks leven. Waarden als vertrouwen, overgave en spontaniteit ruilen we in voor achterdocht, controle en angst (15.4,15.5). Verschillende onafhankelijke instituten beweren dat angst een van de minst handelbare emoties is. Stemmingsstoornissen gaan hiermee gepaard, wat angst- en stemmingsstoornissen samen de meest voorkomende aandoening maakt in de psychiatrie (15.6,15.7).

Angststoornissen komen procentueel gezien vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Hiernaast voelen vrouwen zich kwetsbaarder en ervaren meer angst zonder make-up. Uit onderzoek is gebleken dat het merendeel van de mannen, vrouwen mooier vinden zonder make-up (15.8,15.9,15.10).

3.3 Stress & Burnout klachten

Stress ontstaat wanneer er te lang, te veel spanning aanwezig is. Dit kan komen door problemen op werk, een te hoge werkdruk, verlies van je baan, het overlijden van een dierbare of een (chronische) ziekte (15.11,15.12). Je bent erg gefocust en actief. Wanneer stress te lang aanhoudt kan dit omslaan in burnout klachten, waarbij juist het gebrek aan activiteit zorgt voor oververmoeidheid en zich moeilijk kunnen focussen (15.13).

Volgens de grote Zorgverzekeraars van Nederland, heeft tussen de 17% en 23% van de werkende mensen last van burnout klachten. Hiernaast ervaart 53% van de medewerkers stress op werk. Dit komt neer op € 2.300.000.000, zeggende: twee miljard en drie honderd miljoen euro, per jaar aan verzuimkosten door werkstress (15.14,15.15).

Hiernaast kunnen problemen als stress in combinatie met farmaceutische producten zoals zeep, parfum of antibiotica een trigger zijn voor verschillende huidaandoeningen. Onder deze huidaandoeningen valt eczeem waar in Nederland meer dan 1.000.000 mensen dagelijks mee te maken hebben. Deze aandoening wordt versterkt als gevolg van overgewicht (15.16).

Ivan Chai verbetert de Slaap en vermindert Angst, Stress & Burnout klachten: 

 • Ivan Chai is cafeïnevrij. Het helpt je om te slapen en slaapstoornissen te overwinnen. Het is hiernaast een bekend mild kalmerend middel in de traditionele volksgeneeskunde (10,9). De medische wereld weet niet de exacte reden hoe het helpt bij slaapstoornissen (4,9). Ivan Chai heeft een kalmerende werking wat goed werkt tegen stress en helpt de angst te verminderen.

 

4) Antioxiderede werking en versterkt Anti-tumoractiviteit

 4.1 Hart- en vaatziekten 

 • Nederland telt circa 1.400.000 hart- en vaatpatiënten.
 • 1 op de 4 vrouwen in Nederland overlijdt aan een hart- of vaatziekten.
 • In Nederland leven naar schatting 670.000 vrouwen met een hart- of vaatziekten.
 • Elke dag worden er bijna 300 vrouwen in het ziekenhuis opgenomen vanwege een hart- of vaatziekte (16.0,16.1).

 4.2 Prostaatkanker

Bij meer dan 12.000 Nederlandse mannen wordt er jaarlijks prostaatkanker vastgesteld. Mannen vanaf een jaar of 50, lopen een vergrote kans om prostaatkanker op te lopen. (17)

Ivan Chai heeft een Antioxiderede werking en versterkt de Anti-tumoractiviteit: 

 • Ivan Chai zit boordevol polyfenolen, die fungeren als de belangrijkste groep bestanddelen die verantwoordelijk zijn voor de werking van antioxidanten (8,5). Antioxidanten hebben een positieve werking op ons hart en vaatstelsel. De verantwoordelijke verbinding tussen deze bestandsdelen bleek volgens wetenschappelijk onderzoek antitumoractiviteit te hebben (8,3). Het antitumor effect is een goed bestudeerd specifiek effect gericht op gezonde prostaatcellen (8).

 

5) Verzorgt de gezondheid van Prostaat en Urinewegen 

5.1 Prostaatontsteking

30% van de mannen ouder dan 50 jaar heeft problemen met plassen (17.1).

5.2 Benigne Prostaat Hyperplasie 

30% van de mannen vanaf 50 jaar heeft last van een vergrote prostaat (17.2).

5.3 Urineweg infectie

80% van de vrouwen krijgt ten minste 1 keer in hun leven een infectie aan de urinewegen (17.3).

5.3.1 Blaasontsteking

Bij vrouwen boven de 12 jaar komt blaasontsteking veel voor. Circa 20% van de vrouwen heeft hier jaarlijks mee te maken (17.4,17.5,17.6). De grootste risicofactor voor het krijgen van een blaasontsteking is seks. Uit recentelijk onderzoek is gebleken dat 57% van de patiënten met een terugkerende blaasontsteking aangaf dat hun relatie er negatief door werd beïnvloed. Hiernaast blijkt uit Europees onderzoek dit gezondheidsprobleem zelfs van invloed is op de kwaliteit van het leven  (17.7,17.8).

Ivan Chai verzorgt de gezondheid van Prostaat en Urinewegen:

 • De Zwitserse kruidkundige M. Trebens heeft haar leven gewijd  aan onderzoek doen gericht op de medicinale krachten in kruiden. Zo heeft ze onderzoek gedaan vrij specifiek gericht op de prostaat waarbij kruiden als Ivan Chai centraal stonden (10). Ivan Chai werd na duizenden recensies van mannen effectief bevonden voor het verhelpen van de zwelling en ontsteking van de prostaatklier. Hiernaast gaat het ook de groei van de prostaat tegen. De verantwoordelijke verbinding voor het positieve effect  in Ivan Chai op de prostaat is geïdentificeerd en bevestigd (8). Ivan Chai is urogenitaal gezien niet alleen goed voor mannen. Vrouwen hebben er ook baat bij. Trebens raad Ivan Chai ook aan voor urineweginfecties, cystitis, nier- en blaasproblemen (10).

 

6) Verzorgt het Spijsverteringsstelsel

6.1 Spijsverteringsonevenwichtigheden

1 op de 4 mensen in Nederland heeft wel eens last van de maag. Voor deze maagklachten zijn geen aanwijsbare oorzaken gevonden en toch hebben we last van de maagwand of last van brandend maagzuur. Deze klachten staan bekend als functionele maagklachten (18).

Hiernaast krijgt gemiddeld 30% tot 40% van de toeristen naar (sub) tropische gebieden vanuit Nederland last van reizigersdiarree. In de medische wereld staat reizigersdiarree ook wel bekend als Turista (18.1,18.2).

Ivan Chai verzorgt het Spijsverteringsstelsel: 

 • Ivan Chai verzorgt je spijsverteringsstelsel. Zweren, Gastritis en Colitis kunnen allemaal worden verholpen door Ivan Chai te drinken (6,4). Het helpt ontstekingen van de maagwand en de kleinere en grotere darm te voorkomen. Het dient om spijsverteringsonevenwichtigheden te stabiliseren voor mensen met een prikkelbaar darmsyndroom of die veranderingen in hun dieet ondergaan. Darmparasieten kunnen zelfs geëlimineerd worden door een afkooksel te drinken met grote hoeveelheden Ivan Chai (6).

 

7) Vermindert de kans op Diabetes en Depressie - suiker toevoegen niet nodig 

7.1 Diabetes

Per dag krijgen Nederlanders gemiddeld 30% teveel aan suikers binnen. Bij kinderen zelfs 80%. Dit komt neer op zo een 25 kilo aan vrije suikers per jaar. Dit kan leiden tot overgewicht. Hiernaast zijn er nog andere gevolgen door de inname van suiker - pakweg 20(19).

Diabetes heeft meer dan 13 keer zoveel gezondheidsproblemen tot gevolg. Een van die gevolgen is depressie. Depressie komt twee keer zo vaak voor bij mensen met diabetes. Voorkom diabetes en depressie (20,21).

Ivan Chai heeft van nature een licht zoete smaak: 

 • Ivan Chai is door verschillende thee experts geproefd. De smaak is als volgt omschreven: Ivan Chai heeft een zeer zachte smaak die vergelijkbaar is met traditionele zwarte thee, echter met een van nature licht zoete smaak (11,12). Kinderen houden van deze smaak. Dit maakt het toevoegen van suiker overbodig.

 

Over Ivan's Herbs

We leven in een wereld die nooit eerder zo stabiel en toegankelijk is ervaren. Toch ervaren we die wereld in een toenemende mate als chaotisch. We dwingen je daarom niet om alle gezondheidsproblemen aan te pakken, kies je gevechten.

Onze klanten kunnen op ons vertrouwen hen te informeren over natuurlijke geneesmiddelen die kunnen worden gebruikt met of in plaats van farmaceutische medicijnen. Ons advies aan de farmaceutische industrie is om te blijven ontdekken. Wij zullen dat zeker ook doen.

 

Cadeauset:

  

 

Gezondheidsproblemen:
 

 

 Artikelen:
 

 

Referenties

[1] Battinelli, Lucia, et al. “Antimicrobial Activity of Epilobium Spp. Extracts.” Il Farmaco, vol. 67, no. 6–8, 2001, pp. 356–359., doi:10.1017/s0015–928x(01)01058–3.

[2] Borchardt, Joy R., et al. “Antimicrobial Activity of Native and Naturalized Plants of Minnesota and Wisconsin.” African Journal of Pure and Applied Chemistry, Academic Journals, 31 May 2009, academicjournals.org/journal/JMPR/article-abstract/F3DA2A816158.

[3] Miyamoto, K, et al. “Antitumor Activity of Oenothein B, a Unique Macrocyclic Ellagitannin.” Current Neurology and Neuroscience Reports., U.S. National Library of Medicine, Jan. 110103

[4] Olga, Kolesova, and Vladimir Poilov. “[PDF] Investigation of the Immunological Effect of Fermented Epilobium Angustifolium Extracts at the Cell Level. | Scinapse | Academic Search Engine for Paper.” Scinapse, Scinapse, 1 Jan. 2017, scinapse.io/papers/26630721021.

[5] Ostrovska, Halyna, et al. “Epilobium Angustifolium L.: A Medicinal Plant with Therapeutic Properties.” The EuroBiotech Journal, vol. 1, no. 2, 2018, pp. 127–131., doi:10.251100/issn2675–716x/2018/02.03.

[6] Rogers, Robert. “Fireweed — a Treasured Medicine of the Boreal Forest.” Discovery Phytomedicine, vol. 1, no. 1, 2015, p. 10., doi:10.16672/phytomedicine.2015.17.

[7] Sayik, Aysema, et al. “DNA- Binding, Biological Activities and Chemical Composition of Wild Growing Epilobium Angustifolium L. Extracts from Canakkale, Turkey.” Journal of the Turkish Chemical Society, Section A: Chemistry, 2018, pp. 911–950., doi:10.196107/jotcsa.31108910.

[8] Schepetkin, Igor A., et al. “Therapeutic Potential of Polyphenols from Epilobium Angustifolium (Fireweed).” The Canadian Journal of Chemical Engineering, Wiley-Blackwell, 25 May 2017, onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/ptr.6759.

[9] Serebryanaya, F. K., and I. I. Posevin. “Morphological and Anatomical Investigations of Chamenerion Angustifolium (L.) Scop .) Growing in the Northern Caucasus Region.” Pharmacy & Pharmacology, vol. 5, no. 2(16), 2017, pp. 810–98., doi:10.110173/2308–10277–2017–5–2(16)-810–98.

[10] Wood, Matthew. The Earthwise Herbal: a Complete Guide to New World Medicinal Plants. North Atlantic Books, 20010.

[11] Steursma, R. Thee Expert - My Daily Tea Cup - Thee recencie Ivan Chai - 21 mei 2019. http://mydailyteacup.nl/theereview-ivans-herbs/

[12] Velder, M.L. Thee & Kruiden Expert - ‘t Zonnetje - 2017. https://www.koffietheeenkruiden.nl